top of page

En drømmerejse til Firenze og hjertet af La Marzocco.

I begyndelsen af ​​maj tog vi nogle venner af rRebel med til Firenze for at besøge La Marzocco. Det var en intens, men vidunderlig tur.

Vi besøgte flere espressobarer og drak espresso som italienere, fik en guidet tur gennem Firenzes historiske gader og hørte historien om Marzocco – selve figuren, statuen og symbolet, der dannede grundlaget for meget af filosofien bag det, der blev og er virksomheden La Marzocco i dag. Til sidst besøgte vi Accademia, den gamle fabrik i La Marzocco.

Accademia er La Marzoccos kultur- og ressourcecenter. Her fik vi nydt og drukket espresso lavet på en "Vespucci", en helt unik La Marzocco Strada maskine, hvor hvert gruppehoved har forskellige konfigurationer. Fra GS3, Strada AV og EP til Leva-modellen. Denne unikke maskine sad midt mellem et terrarium af kaffeplanter og en væg af håndlavede espressomaskiner fra Officine Fratelli Bambi, La Marzoccos nye afdeling for håndlavede, skræddersyede maskiner.

Efter en lækker espresso og lidt mingling fik vi en guidet rundvisning i museumsafdelingen. Her fik vi et dybt dyk ned i La Marzoccos historie og filosofi, og vi fik set hvordan espressomaskinerne udviklede sig. Fra espressomaskiner med kun én vandtank, hvor damparmen blev brugt som sikkerhedsmekanisme til at aflaste trykket i maskinen, tidlige modeller af Linea-maskinerne, hvordan Strada-modellen kom til live som maskine både af og til baristaer, til det internationale samarbejde, der kulminerede i den legendariske KB90-model.

Turen fortsatte ned i værkstedet hos Officine Fratelli Bambi. Ideen bag Officine Fratelli Bambi var at finde en vej tilbage til rødderne af La Marzocco. Her laves alle maskinerne i hånden og vi fik set hvordan de skærer, bukker og bearbejder metal til helt spektakulære maskiner. Det var virkelig en fornøjelse at se passionen og kunstnerskabet bag håndværket.

Vi rundede turen af ​​med at nørde på deres laboratorier, hvor de rister deres egen kaffe, tester produkter, designer og laver deres egne keramiske kopper, og afsluttede vores besøg med en lækker frokost.

Tusind tak for besøget i La Marzocco, og mange tak til vores venner, som kom og gjorde turen helt magisk.


Vi snakkes!


-rRebel

Comments


bottom of page