top of page

Julerengøring af din Linea Mini

Det er nok flere af os der er i gang med den store julerengøring derhjemme, inden familien samles til julehygge og dejlig mad og drikke på juleaften og i juledagene. Glem ikke at også give din espressomaskine en kærlig hånd inden du skal i gang med at servere nydelig og velsmagende kaffe til dig selv og dine gæster gennem hele julen. Hvis du er usikker på hvordan det skal gøres, har vi lavet en lille guide til hvordan du enkelt, men grundigt kan rengøre din maskine.


Dette behøver du:

  • Rensemiddel feks. Urnex Cafiza

  • Rensebørste

  • Blindfilter

  • En stålkande eller lignende

  • En svamp og opvaskemiddel

  • En klud

Rengøring af gruppehovedet

Skift ud filterkurven med blindfilteret og kom en lille mængde rensemiddel i. Fæst filterholderen i bryggruppen og start bryggecyklussen ved at dreje bryggehåndtaget helt mod venstre. Lad der gå 5 sekunder den du stopper. Tag portafilteret ud og skyld ud fra gruppehovedet mellem hver gang. Gentag til der ikke er mere rensemiddel i filteret (ca 4-5 gange).

Gentag processen beskrevet ovenfor, bare uden rensemiddel i filteret. Husk også her at skylle ud mellem hver gang - også selve filteret skal skylles, så kun nyt og friskt vand kommer ind i maskinen.

Start bryggecyklussen uden filterholderen i, og brug rensebørsten til at forsigtigt rengøre brusehovedet og gummipakningen som sidder oppe i gruppehovedet. Tør over med en klud helt til sidst, for at tilsikre at alle kafferester er fjernet.


Rengøring af filterholder

Brug en stålkande eller lignende og fyld den op halvvejs med varmt vand fra varmtvandshanen på maskinen. Kom en halv teske rensemiddel i, og lad det opløses i vandet. Rengør både filterkurv og filterholder med en svamp og lidt opvaskemiddel. Kom filteret først ned i kanden, derefter filterholderen. OBS! Pas på at gummidelen af håndtaget på filterholderen ikke kommer i kontakt med det varme vandet. Lad stå i ca.15 min.

Tøm kanden for vand - pas på så du ikke brænder dig! Skyl filter og filterholder godt i rent vand inden du samler det og fæster filterholderen tilbage i bryggruppen.


Resultat - En ren og glad kaffemaskine

Tøm beholderen foran for vand og fyld op med friskt, filtreret vand i vandbeholderen under. Det eneste der er tilbage at gøre, er at tørre maskinens overflader med en ren og fugtig klud, alternativt kan du bruge lidt glasspray på tørrepapir. Så er din maskine skinnende ren, glad og klar til at servere dig mange kopper kaffe igen - helt til du i næste uge skal gentage den samme rengøringsprocedure.


Comments


bottom of page