top of page

Mahlkönig EK Omnia – fremtidens kaffekværn.

Opdateret: 24. maj

Legenden, som Mahlkönig EK43 har skabt for sig selv i specialkaffebranchen, er helt utrolig. Det er en kværn, der har stået som pejlemærke og milepæl for mange professionelle baristaer, risterier og cupping-laboratorier gennem de sidste 30 år. Og nu fortsætter og videreudvikles legenden, som EK43 skabt, med den nye Mahlkönig EK Omnia. 


Brew-By-Weight Acaia vægt

Omnia er af latinsk oprindelse og betyder "alt". Det er en kværn, der er designet og udviklet til at kværne til alt - både til espresso og sort kaffe. I samspil med teknologien har Mahlkönig formået at udvikle en kværn, der har unikke og banebrydende funktionaliteter sammenlignet med nutidens kværne. Her er blot nogle af de ting, vi ikke kan vente med at prøve: 

 

Library Mode 

Det er ikke ligefrem noget nyt at have forskellige opskrifter til forskellige typer kaffer. En kaffe fra Kenya vil for eksempel opføre sig helt anderledes end en kaffe fra Etiopien. Med EK Omnias Library Mode kan du indstille formalingsgraden på en kaffe, gemme den under et valgt navn og hente den frem efter behov. Når du henter opskriften, vil kværnen selv justere om til den korrekte formalingsgrad. 

 

Lasermåler 

Og mens vi taler om korrekt formalingsgrad, er det værd at nævne, at EK Omnia har en lasermåler, som måler afstanden mellem knivene i mikrometer. Afstanden vises på displayet, så du altid kan indstille kværnen helt præcist. Espresso 

Med 98mm støbejernsknive og laserpræcision ligger meget tilrette til også at kunne kværne til espresso. Og her låner Omnia fra Mahlkönigs espressokværne med en tidsbaseret doseringsfunktion. På samme måde som en espressokværn kan EK Omnia også justeres efter tid. Gem en opskrift med laserpræcis formalingsgrad, nøjagtig mængde med en tidsbaseret dosis og kværn direkte ned i portafilteret. 

 

Stille 

Der findes mange ord til at beskrive en kaffekværn, men stille er ikke ofte et af dem. Men fra EK43 til EK Omnia har Mahlkönig foretaget en stor ændring i motoren. EK Omnia kommer med en børsteløs DC-motor, som gør den mere støjsvag og mere energieffektiv end tidligere. 
Mahlkönig EK Omnia er en kaffekværn, der er spækket med funktioner og detaljer, som vi både glæder os til at udforske og teste – virkelig teste! Stay tuned for more… 

 

Vi tales ved 

rRebels 

Comments


bottom of page