top of page

Rengøring og vedligeholdelse af dit kaffeudstyr med produkter fra Urnex.

Er du en stolt ejer af en professionel espressomaskine eller kaffebrygger? I så fald er det nok ikke forkert af os at antage, at du er optaget af, at udstyret er velholdt og rent, og at kaffen smager optimalt? Rester fra kaffe og mælk påvirker smagen på det, du serverer, og det kan i værste fald forringe udstyrets tilstand. En vigtig del af det daglige vedligehold af dit kaffeudstyr er derfor rengøringen. Ved at have gode rutiner for rengøring, vil du ikke bare sikre optimal smag på kaffen du serverer, men også sørge for, at udstyret holder i længere tid. En ren og pæn kaffemaskine er en glad kaffemaskine!

Espressospecialisten er stolt samarbejdspartner med Urnex. Siden 1936 har rengøringsprodukter fra Urnex repræsenteret de højeste standarder for kvalitet, konsistens og effektivitet. Alle produkterne er udviklet med fokus på bæredygtighed og med et mål for øjet – nemlig resultatet i koppen. Med kvalitetsprodukterne fra Urnex, kan du være helt sikker på at dit udstyr er i trygge hænder.


Nedenfor finder du information om de rengøringsprodukter, vi anbefaler til forskelligt kaffeudstyr, samt nogle gode og praktiske tips til udførelse af selve rengøringen.

Urnex Cafiza

Cafiza rengøringspulver er en integreret del af vedligeholdet på espressomaskiner. Fremstillet for maksimal opløselighed og enkelt renhold. Cafiza er specifikt designet til back-flush processen og effektiv rengøring af gruppehoveder. Anbefales til daglig rengøring af gruppehovedet på profesionelle espressomaskiner. Brug en lille del af pulveret i blindfilteret og start back-flush programmet på maskinen. Kør programmet en gang mere med kun rent vand. Dette kan evt. udføres manuelt, hvis du ikke har et back-flush program på din maskine. Husk at skylle godt efter, så alle sæberester kommer ud. Brug en rengøringsbørste til at fjerne kafferester fra brusehovedet.

Urnex Grindz

Dette produkt er designet for regelmæssig rengøring af kaffekværne og espressokværne. Produktet er naturligt og baseret på hvede, og tabletterne er formet som kaffebønner. Grindz fjerner hurtigt og effektivt gamle kafferester og uønskede partikler, som sidder fast i kværnværket og på indersiden af kaffekværnen. Forudsætter ingen demontering af kværnen, Grindz kan simpelthen køres igennem maskinen, som var det kaffe. Husk at fjerne kaffebønnerne fra bønnebeholderen inden du starter rengøringen. Det er også smart at køre lidt kaffe igennem efter rengøringen, så du ikke risikerer rester fra produktet i kaffen efter rengøring. Bønnebeholderen rengøres med mildt opvaskemiddel og en blød svamp.

Urnex Rinza

Rinza rengøringsmiddel mod mælkebakterier er specifikt designet til brug på steamarme på espressomaskiner. Som en integreret del af den daglige rengøring, fjerner Rinza mælkerester som kan hobe sig op i steamarme, ventiler og slanger. Kom 30 ml Rinza ned i mælkekanden sammen med 500ml koldt vand, og placér steamarmen ned i vandet. Start og luk steameren med jævne mellemrum (1-2 sek.) i en cyklus på ca. 30 sekunder. Kør en runde mere med rent, koldt vand for at rense midlet ud af steamarmen. Produktet egner sig også godt til at rengøre mælkekander og andet udstyr i stål, der er i kontakt med mælk. Blødgør udstyret i vand sammen med Rinza, og lad det virke i ca. 20 minutter. Skyl med rent vand bagefter.
Urnex Tabz

Tabz tabletter er designet specifikt for at tilbyde funktionalitet gennem sit et-trins-system for rengøring af kaffemaskiner og kaffekander. Ved at køre en bryggecyklus med Tabz tabletter i filterholderen, vil både filterholderen og kanden blive rengjort på samme tid. Tabz kan i øvrigt benyttes på alle former for kafferelaterede rester, så længe de blandes med vand. Som en hjælpende hånd i travle omgivelser, er Tabz tilsat en blå farve; hvis vandet er blåt nede i termokanden, så er det rent. Er vandet i kanden grønt, er det stadig beskidt, og en ny rengøring anbefales. Kør en ny bryggecyklus med kun rent vand, inden du går i gang med at brygge kaffe igen.

Comments


bottom of page