top of page

Arbejdsgang til hjemmebrygning: mise en place

Opdateret: 24. maj

At være barista er på papiret et relativt nemt job. Jobbet består i at lave og servere kaffe. Men på trods af dets simple opgaver, udvikler arbejdet og metoderne til at lave kaffe sig konstant. Med tiden har den måde, vi nyder, de forarbejdningsmetoder, vi bruger, og den type kaffe, vi laver, ændret sig. Dette er en af ​​de vidunderlige ting ved smag, nemlig at intet er rigtigt, undtagen hvad der er rigtigt for dig. Når det er sagt, er der nogle ting, der gentager sig, og det er det, vi vil komme ind på i denne tekst.


Det franske udtryk "mise en place", er en veletableret praksis i de fleste professionelle køkkener. Det betyder, at alt er på sin plads og er hele essensen af ​​forberedelsen til maden, der skal laves bagefter. Det samme gælder for espresso, og vejen fra amatør til professionel er guidet af en god mise en place. Undervejs vil du finde din egen arbejdsgang og dine egne måder at forberede og forbedre på, men når det er sagt, har vi sammensat en lille liste over ting, du skal tænke over til din nye espressomaskine.


Espressokværn

Der er ingen erstatning for en dedikeret kaffekværn til espressomaskinen, og de findes i flere variationer. Nogle er automatiske og kan dosere efter behov, mens andre er manuelle og skal forhåndsdoseres. Uanset hvad du bruger, vil alle disse kværne klare opgaven, så længe du kan justere formalingsgraden og vedligeholde udstyret.


Vægt

Vægte hjælper med at holde os konsistente og giver os et indblik i, hvordan espressoen flyder (også kaldet flowhastighed). Uden en vægt kan det være svært at opnå ensartet ekstraktion af kaffen. Vejer vi den malede kaffe og derefter den færdigbryggede kaffe, bliver det nemmere at genskabe det ideelle shot espresso hver gang. Dette fjerner nogle gætværk fra arbejdet. Baristaer bruger ofte en større vægt, når de vejer den malede kaffe, og bruger ofte en mindre vægt, der passer i drypbakken til at veje den bryggede espresso.Tilbehør

Der findes rigeligt med tilbehør at vælge mellem til at brygge espresso derude, men det kan være godt at minde sig selv om, at man ikke behøver alle gadgets for at lave god espresso. Det enkle er ofte det bedste. Jo mere du tilføjer til processen på én gang, jo sværere er det at være konsistent. Når det er sagt, har vi en lille liste over de ting, vi anbefaler at have ved hånden.

  • Tamper

  • Mælkekande

  • Knockbox

  • Køkken håndklæder og/eller klude

  • Shot glas

  • Distributions værktøj


Hele bønner

Det siger måske sig selv, men vi siger det alligevel: Brug friske og hele kaffebønner. Du kan købe din favorit i butikken eller shoppe fra et lokalt risteri. Hvis du er utilfreds med, hvordan din espresso smager, så prøv en anden type.


Lysristet kaffe kan smage friskt og frugtigt.


Mellemristet kan smage nøddeagtigt og chokoladeagtigt.


Mørkristet smager ofte stærkt og intenst.Konvertibelt portafilter

Portafilteret er forbindelsen mellem kaffen og maskinen. Linea Micra kommer med et konvertibelt portafilter og to forskellige adaptere. Alle elsker, hvordan et naked portafilter kan se ud, men der er tidspunkter, hvor tudene bare er mere praktiske. Portafilteret til Linea Micra er specielt designet til nemt at skifte til tude, mens portafilteret stadig er varmt. Tuden er lavet med et materiale, der er valgt specifikt til at bidrage til maskinens hurtige opvarmning. Da metaldelen af ​​portafilteret er så lille, er det en stor bidragyder til at kunne varme maskinen op på kun 5 minutter. Portafilteret bør fastgøres til gruppehovedet, når det ikke er i brug. Det hjælper med at holde portafilteret varmt og klar til at brygge når som helst. Det hjælper også med at holde arbejdsbordet rent. For at fastgøre tuden, hold undersiden af ​​portafilteret mod dig, indsæt adapteren med tudene til højre for håndtaget og drej den med uret, indtil den klikker for at låse den på plads.


Rengøringsmiddel og tilbehør

Rengøringsmiddel og børster hjælper med at holde din maskine ren og pæn indeni. Men det hjælper også kaffen til at smage godt! Brug tilbageskylningsfunktionen på maskinen regelmæssigt. En gang om ugen er en god tommelfingerregel for hjemmemaskiner.


La Marzocco Home App

Linea Micra kan tilsluttes og styres med La Marzocco Home App. Download den og opret forbindelse til din maskine for at låse op for disse funktioner:


Sluk/tænd

Indstil brugerdefinerede tidspunkter for, hvornår du vil have din Linea Micra til at tænde og slukke i løbet af dagen. La Marzocco anbefaler, at du slukker for maskinen og trækker stikket ud, når du rejser eller ikke bruger den i 36 timer eller mere.


Temperatur

Brug appen til at ændre maskinens temperatur. Dette kan være meget nyttigt, når du laver små ændringer i din espresso, eller når du vil følge en specifik opskrift, der anbefaler en lavere temperatur. Fabriksstandarden er 93 grader celsius for espresso.


Stress ikke med at få alle gadgets til din espresso. Start enkelt. Med viden, øvelse og et par nyttige værktøjer er du klar til at lave espresso som de professionelle!


Du er velkommen til at kontakte os, hvis du har flere spørgsmål, eller hvis der er andet du undrer dig over.

Kommentare


bottom of page