top of page

Kom godt i gang med din Linea Micra og start din espressorejse.

Det er rart at have nogle instruktioner at følge, når man sætter en ny espressomaskine op. Der er nogle vigtige oplysninger du bør vide om, når du ejer udstyr af høj kvalitet, såsom en La Marzocco-maskine. Som alt andet værdifuldt har maskinen brug for kærlighed og opmærksomhed for at bevare sin fantastiske ydeevne. Vi vil gennemgå nogle informationer om maskineriet, detaljer om opstart og derefter give en hurtig gennemgang af brygning af espresso.

La Marzocco Linea Micra Espressospecialisten


Bestilling og modtagelse af din maskine

Alle La Marzocco maskiner er fremstillet i hånden. Har vi den maskine du bestiller på lager, sender vi den så hurtigt vi kan. Hvis vi ikke har den på lager, kan leveringstiden variere lidt, da maskinen skal igennem en række kvalitetstjek inden den sendes fra fabrikken. Alle maskiner leveres i kasser fastspændt på deres egne små paller.


Hvad får du i kassen?

- 0,35L mælkekande

- 58 mm tamper

- Konvertibelt portafilter (naked)

- Aftagelig enkelt tud

- Aftagelig dobbelt tud

- 8 gram filterkurv

- 14 gram filterkurv

- 17 gram filterkurv

- Blindfilter til rengøring

- Rengøringsmiddel til espressomaskine

- Strømkabel


Starte op

Du skal bruge noget skarpt til at skære de stropper, der holder kassen og pallen sammen. Når du har fjernet maskinen fra kassen, er der et par enkle trin til at få din Linea Micra op at køre.


Trin 1

Tilslut strømkablet.


Trin 2

Fyld maskinen med vand. Husk at bruge vand, der opfylder La Marzoccos specifikationer. Tjek La Marzocco Homes blogindlæg om vand- og espressomaskiner i hjemmet for flere detaljer.


Trin 3

Tænd for maskinen.


Trin 4

Når du har tændt for maskinen, blinker det røde og blå lys på bryggepanelet. Drej brew-paddle til venstre for at starte bryggeren. Vand vil strømme frit gennem gruppehovedet og slukke af sig selv, når det er færdigt. Dette bør tage omkring 10 sekunder.

Sæt brew-paddle tilbage til nulstilling, og vent 5 minutter på, at maskinen er varmet op. Når både det røde og det blå lys er tændt, er maskinen varm og du kan brygge lækker espresso.



Din første espresso

At brygge espresso kan være lidt skræmmende. Især når det er din første gang. Dette er naturligvis et ret stort øjeblik og en slags milepæl i din espressorejse. Tag et øjeblik og lad det synke ind. Værdsæt det. Det kan blive rodet. Formalingsgraden kan være forkert, og espressoen kan løbe for hurtigt. Eller løber den måske for langsomt? Det gør ikke noget. Smag på den alligevel. Juster derefter kværnen og prøv igen. Men vigtigst af alt, lad være med at lægge for meget pres på dig selv, det er din første espresso. Når det er sagt, her er nogle enkle trin at følge:


Trin 1

Tjek hvilken filterkurv som er i portafilteret. Brug en 14 grams filterkurv til italiensk espresso, 17 gram eller 21 grams filterkop til moderne espresso. Brug den tilsvarende mængde kaffe til den filterkop, du bruger, helst vejet på en vægt. Kom 14 gram malet espresso i en 14 grams filterkurv. Hvis du ikke har en vægt, kan du fylde op til stregen i filterkurven.


Trin 2

Tamp den malede kaffe så jævnt som muligt. Tamp indtil det stopper. Du behøver ikke at overdrive. Sæt derefter portafilteret i gruppehovedet.


Trin 3

Drej brew-paddle til bryggepositionen (venstre) for at begynde at brygge espresso. Følg med på hvordan espressoen løber og prøv at huske hvordan den så ud. Lad det køre i 25-35 sekunder. Sæt brew paddle tilbage til nulstilling. Resultatet skal være cirka dobbelt så meget brygget kaffe i gram som det du kommer i filterkoppen. Med andre ord, hvis du kommer 17 gram malet kaffe i filterkoppen, skal der være 34 gram brygget espresso i din kop, når du er færdig.


Hvis espressoen ser ud til at løbe for hurtigt eller for langsomt, skal du foretage nogle justeringer af malingsgraden. Det er formalingsgraden, der afgør, hvor hurtigt vandet strømmer gennem kaffen. Løber det for hurtigt? Juster formalingsgraden finere, indtil espressoen løber langsommere ud. Hvis det løber for langsomt, skal du justere formalingsgraden grovere.


Og det var det! Den første espresso af mange. Det tager mere end et par dage at lære kunsten at brygge espresso. Vores rejse fortsætter trin for trin mod at forstå, hvordan man bruger maskineriet fuldt ud.


Læs mere om La Marzocco Linea Micra her.


Du er velkommen til at kontakte os, hvis du har flere spørgsmål, eller hvis der er andet du undrer dig over.


Σχόλια


bottom of page