top of page

rRebel Talk: Stephanie Dawn Holm fra Tim Wendelboe i Oslo

Placeret i hjertet af Grünerløkka, en af Oslos mest trendy bydele, er Tim Wendelboes kaffebar ikke bare et sted for kaffeelskere, men også et kulturelt knudepunkt, hvor lokalsamfundet og kaffeentusiaster fra hele verden mødes. Tim Wendelboe er en legendarisk skikkelse i kaffeverdenen, kendt for sin kompromisløse tilgang til kvalitet og bæredygtighed. Siden åbningen i 2007 har kaffebaren sat en ny standard for, hvad en kaffeoplevelse kan være, med fokus på håndplukkede kaffebønner, præcis brygning og enestående kundeservice. Hvis du er på besøg i Oslo, er dette sted absolut værd at opleve.


Vores kolleger besøgte Steph en mørk og regnfuld morgen. Hun stod alene bag baren, og hendes arbejdsflow var beundringsværdigt. Steph er en person, du i mange år har kunnet, og stadig kan, møde bag baren hos Tim Wendelboe. Omkring hende var mange kendte ansigter samt gæster, der besøgte kaffebaren Tim Wendelboe for første gang. Enestående, dygtig og varm, og vi lykkedes med at få en samtale med hende. Lær Steph bedre at kende!


Stephanie bak kaffebaren.

Hej, Steph! Før vi begynder, kan du fortælle os lidt om dig selv og hvad du laver?


Hej. Mit fulde navn er Stephanie Dawn Holm, men de fleste kalder mig Steph. Jeg er en godt voksen kvinde, som tidligere har været danser og arbejdet som danselærer, før jeg kastede mig ind i kaffeverdenen og blev der. De sidste 13 år har jeg været så heldig at få arbejde hos Tim Wendelboe, hvoraf de sidste 12 år som daglig leder af kaffebaren. I mine øjne er dette den bedste arbejdsplads.


Stephanie heller kaffe over i en serveringskanne.

Hvad er det, der inspirerer og motiverer dig til at arbejde med kaffe?


- Tim inspirerer mig. Han har integritet. Han er også en stor motivator, men jeg finder meget motivation i gode kolleger og gæster, der besøger kaffebaren hver dag - nye som faste. - For os er kundeservicen det vigtigste - kaffe kan alle lære at lave, men serviceaspektet er en kunst. Jeg føler, at vi har opnået en god balance mellem professionel og personlig service, hvor du lærer hver enkelt af mine kolleger at kende gennem den service, de giver. Jeg er stolt af mit arbejde, og det motiverer mig til at lave den bedste kaffe og give den bedste kaffeoplevelse, jeg kan give vores gæster. Jeg har faste gæster, der kommer og drikker kaffe hos os hver dag, og som måske ikke har så mange andre omkring sig. Disse gæster er meget vigtige for mig i hverdagen. Jeg sætter stor pris på dem, og man kan se, hvor meget det betyder for dem at komme til os. Jeg kan trygt sige, at espressobaren på hjørnet er blevet et socialt samlingspunkt for mange, og det glæder vi os over.


Hvad er din bedste oplevelse med at arbejde med kaffe indtil nu?


- Jeg vil sige, at jeg har været ekstremt heldig, som har fået opleve så meget forskelligt i min karriere hos Tim Wendelboe. Det er svært at fremhæve én ting, men en af de allerstørste oplevelser var, da Tim havde så meget tillid til mig, at han valgte mig til at drive hans kaffebar på daglig basis. At jeg fik være med Tim til Finca Tamana-gården i Colombia, at have arbejdet på Noma, og at Rene Redzepi sagde, at den espresso, jeg lavede til ham, var “den bedste, han nogensinde har fået”, er noget, jeg altid vil huske.Hvad er dine tre bedste kaffetips, som du vil dele med vores læsere?  


1. Det første tip, jeg vil give, er at have et åbent sind og være nysgerrig, når du besøger en ny kaffebar. Giv teamet bag baren en mulighed for at vise, hvad de er gode til.


2. Invester i en god kaffekværn og overkomplicer ikke hjemmebrygningen. Personligt har jeg en god kværn og kaffemaskine derhjemme.


3. Til sidst: Læg mobilen væk, når du besøger kaffebarer. Nyd kaffestunden! Dette er en udfordring og en opfordring til alle.Hvad er nogle af de mest populære kaffebønner, som folk ofte kommer til Tim Wendelboe for at købe?


- Kaffe fra Kenya og Etiopien står højt hos mange af vores gæster, men jeg ser, at flere og flere kommer til os bag baren for at bede om anbefalinger.


- Vi har mange faste kunder, som gennem egen erfaring har oplevet, at der er høj standard og kvalitet på vores kaffe. Dette kombineret med de ansattes relation til gæsterne gør, at de gerne vil lytte til vores anbefalinger og dermed udvide deres smagspræference. Det er også ekstra stas for alle, når vi får kaffe fra Tims egen kaffefarm.


Kjeramikk kopp på trebord.

Livet kan være travlt. Hvad er dit pusterum i hverdagen? 


- Mit sommerhus. Uden tvivl. Sæt mig i en stol i solen og lad mig være i fred. Der har jeg selvfølgelig min egen Mummi-kaffekop, som er min feriekop. Jeg er så heldig, at sommerhuset kun ligger 45 minutter fra Oslo.


Hvad kan du bedst lide at gøre, når du har en fridag i Oslo? Beskriv din drømmedag i Oslo.


- Her ville jeg tage noget komfortabelt på - enten en joggingdragt eller leopardtights, slentre rundt i Oslos gader, brunch på Pillefyken, stikke ind til Tim eller Supreme for en kaffe, møde veninder, man savner, tage til Pontus på Kolonialen og afslutte aftenen med en The War On Drugs-koncert.Og til sidst, hvor mange kopper kaffe drikker du om dagen, og hvad er din favoritkaffe?


- Jeg nyder altid en lille cappuccino om morgenen og foretrækker, at nogen andre laver den til mig. Jeg prøver at drikke max tre kopper om dagen, men når jeg laver kvalitetskontrol på kaffen i baren, bliver det altid mere.


- Det, jeg allerbedst kan lide at drikke, er filterkaffe, og en variant, som står mit hjerte nær, er Java fra Caballero-gården i Honduras.


Tak for snakken, Steph!


2 vinduer inn til kaffebaren. Stephanie bak baren i det ene og en gjest i det andre.

Hvis du befinder dig i Oslo, så tag en tur forbi Tim Wendelboe på Grünerløkka og hils på Steph!


Vi ses!

- rRebel

Comments


bottom of page