top of page

Dansk Kaffefestival 2023

Sikke en weekend, sikke nogle fantastiske mennesker and don't even get me started on the (delicious) coffee!


Dansk Kaffefestival gik af stablen 14-16. april, og vi er stadigvæk helt oppe at køre over de fantastiske oplevelser, vi havde under festivalen! Der er noget magisk ved at passionerede kaffe-mennesker fra hele landet samles og deler erfaringer, oplevelser og gode samtaler om kaffe. Det er også helt rørende at se branchen komme sammen i 3 dage og bakke op om dette fantastisk arrangement og kaffemiljøet på denne måde. Udover at få så meget kaffe man kan drikke, bød festivalen på mange forskellige happenings, så de besøgende havde nok at tage sig til, mens de var der. Der blev afholdt latte art throw down ovre hos Oatly, man kunne vinde rejse til Firenze og La Marzocco hos Spinchy, Coffee Collective holdt cuptasting og diverse kurser/events med fokus på smag, og så var der Roasters Village, med risterier fra all over Europe, som blev afholdt i lokalet ved siden af.

Igen i år havde vi den store fornøjelse at kunne invitere en masse venner og samarbejdspartnere til vores True Artisan Café. Vi stillede i år op med en 3 gruppers La Marzocco KB90 akkompagneret af en Mahlkönig E80S GbW til espressobrygning samt en 5 gruppers Poursteady ledsaget af en Ditting 807 til brygning af pour over kaffe.

I timeslots af to timers varighed kunne følgende risterier opleves af de mange fremmødte gæster, og der var dermed rig mulighed for at få stillet sin kaffetørst samt spørge nærmere ind til alt lige fra risteprofiler til bryggetips derhjemme:


Special Surprise Guest...

Seneste skud på stammen af risterier i København blev vores gode venner fra HipHop Coffee på Frederiksberg. De havde i weekendens anledning premiere på deres egenristede kaffe, Businde fra regionen Kayanza i Burundi. En virkelig smooth og floral vasket bourbon med smag af oolong te og clementine, som blev taget rigtig godt imod af det propfyldte Marketenderiet.

Luke har serveret kaffe og lækkert bagværk til lyden af klassiske HipHop tunes på Frb. Allé i lige knapt 1 år, men efter hans nære ven og partner, Nobus' tilbagevenden er duoen altså begyndt at riste sin egen kaffe. Premieren lover godt for fremtiden, og vi er meget spændte på fortsættelsen og alt det interessante kaffe denne dynamiske duo bringer med sig.Some things never change. Some do.

Det var også en perfekt mulighed for os til endelig officielt at kunne annoncere, at vi ændrer navn til rRebel - og samtidig tale med folk om hvorfor vi ændrer navn, tanken bag ændringen og hvem vi er. 1. maj er den officielle dato, men det blev altså en lille forpremiere på DKF. Vi glæder os til officielt at bære navnet rRebel og begive os ud på en spændende rejse.

Vi vil gerne benytte muligheden for igen at sende en stor tak til alle vores samarbejdspartnere ved vores True Artisan Café. Uden jeres passion og gode humør havde det ikke været det samme. Og en stor tak skal bestemt også lyde til SCA Danmark for endnu et fantastisk arrangement - Danmark har brug for Dansk Kaffefestival, så tak for at I planlægger, ordner og knokler dag og nat for at vi andre kan få en fantastisk weekend med udsøgt kaffe og anledningen til at hygge os sammen. PS! Norge og Sverige må også gerne komme ind i kampen hvad der gælder kaffefestivaler;)


Vi ses næste år!

Comentarios


bottom of page