top of page

Hvilken espressomaskine skal jeg vælge?

Opdateret: 8. maj

Det kan være svært at navigere sig gennem de uendelige sider og træf på Google der tilbyder espressomaskiner. Googler man "espressomaskine" får man ca. en halv million træf og man bliver derfor nok ikke så meget klogere. Googler man "La Marzocco espressomaskine", får man faktisk endnu flere træf. For at gøre det lidt nemmere for dig at vælge maskine, har vi lavet en oversigt over de forskellige maskinerne til La Marzocco her.


La Marzocco har syv espressomaskiner i sin portefølje, hvoraf flere kan fås i forskellige konfigurationer. Spekteret går fra enkle maskiner skabt for hjemmet, til højteknologiske lever-maskiner for den ægte kaffeentusiast.

La Marzocco har produceret håndlavede espressomaskiner siden 1927 og den bedste beskrivelse på hvorfor La Marzoccos espressomaskiner er så gode, er enkel, men alligevel kompliceret: Maskinerne har unik stabilitet på tryk og temperatur, de to mest afgørende parametre for at lave god espresso! Det er kvaliteten på maskinerne og komponenterne de er bygget op af, der sørger for dette. Dette resulterer i maskiner med stor kapacitet og driftssikkerhed. I tillæg til dette, laver La Marzocco maskiner med meget forskellig visuelt udtryk, sådan at maskinerne nemt kan passe ind i adskillige koncepter.


Lad os starte med La Marzocco Home maskinerne...


I denne kategori har La Marzocco to hovedmaskiner at vælge mellem, men selvom de ligger i Home-kategorien, fungerer de også på mindre kontorer og andre steder, hvor man ønsker at nyde en god espresso.Linea Mini blev introduceret i 2015, som det første produkt i La Marzocco Home konceptet. Maskinen er en mindre udgave af den kendte Linea Classic, og indeholder mange af de samme komponenter. Linea Mini er en utrolig enkel og effektiv espressomaskine, som er nem at betjene. Den leveres i EE-model, som vil sige at den starter og stopper ved hjælp af et håndtag. Maskinen er udstyret med dobbelt tanke og et vandreservoir på 2,5 liter. Ønsker du den tilkoblet til vand og afløb, er dette også muligt så længe det gøres af fagfolk. Med kraftfuld steam og god temperaturstabilitet opnår du hurtigt samme kvalitet på kaffen, som i din favorit café. Linea Minis størrelse gør at den passer udmærket i køkkenet, på kontoret eller andre steder hvor man ønsker at nyde en god espresso. Linea Mini fås i fem forskellige farver. 


Grupper: 1

Konfigurationer: EEGS3 leveres i to forskellige modeller: auto volumetrisk (AV) og manuel paddle (MP). GS3 er en langt mere avanceret espressomaskine end Linea Mini, da maskinen er udstyret med den mest avancerede La Marzocco-teknologi. Termisk stabilitetssystem, forvarmning, digital PID-kontrol, mættede gruppehoveder og digitalt display, er funktioner der er med på at skabe en luksuriøs platform for espressobrygning. Den er ikke meget større end en Linea Mini, noget som gør at maskinen også passer perfekt ind hjemme på køkkenet, på et kontor eller i et lille serveringssted. GS3 leveres med indbygget vandtank, men kan kobles til direkte vandtilførsel dersom det er ønskeligt.


Grupper: 1

Konfigurationer: MP, AV


Så over til de kommercielle maskinerne til La Marzocco...


I denne kategori findes det mange forskellige modeller at vælge mellem, og maskinerne fås i flere udgaver. Driver du et serveringssted eller har planer om at starte et, er det flere spørgsmål du burde stille dig selv inden du vælger maskine.


- Hvor mange kunder kan jeg forvente?


- Hvor meget plads har jeg?


- Hvor mange baristaer skal kunne arbejde på maskinen samtidigt?


- Hvor mange kopper med espresso forventer jeg at sælge?


Når du har stilet dig selv disse spørgsmål, kan du begynde at se på hvilken maskine der passer til dine behov.Lad os starte med den mest berømte maskine fra La Marzocco;Linea Classic blev lanceret i 1990'erne og går ind i historiebøgerne som den maskine der har bidraget mest til udviklingen af specialkaffeindustrien. Den er designet for at kunne passe ind i enhver setting, og med sit tidløse design er dette en maskine som aldrig vil gå af mode. Maskinen kommer med dobbelt tanke, mættede gruppehoveder og PID-kontroller. Den er enkel at betjene og at vedligeholde. Dette er en espressomaskine som passer godt ind i enhver café, restaurant eller bar. Normal opgradering er høje ben og trykknappanel med timer som viser bryggetid (cronos).


Grupper: 1, 2, 3 eller 4.


Konfigurationer: EE, MP, AVLa Marzocco Linea PB er opkaldt efter og designet af Piero Bambi, søn af grundlæggeren til La Marzocco. Linea PB introducerer en ny standard af præstation, pålidelighed og redefinerer teknologien og stilen til forgængeren Linea Classic. I tillæg til at være udstyret med La Marzoccos særegne egenskaber, kommer også Linea PB med en eksklusiv brugergrænseflade som giver baristaen yderligere kontrol over temperatur, bryggevolumen og varmtvandsdosering. Espressomaskinen har en lavere profil, men med sin større arbejdsflade er den praktisk og enkel at arbejde på. Maskinen leveres med dobbeltkedel system, elektronisk kontrol af bryggetemperatur og digitalt display.

Grupper: 2, 3 eller 4.


Konfigurasjoner: MP, AV, ABRLa Marzocco Linea PB X er en opgraderet version af Linea PB, med tekniske specifikationer og designelementer som gør den unik. Den er udstyret med den mest avancerede teknologi fra La Marzocco, som blandt andet inkluderer et forvarmningssystem for vandet som går til bryggetankerne, individuelle bryggekedler, enkel justering av temperatur på thevand og cool touch steamarme. Leveres standard med Barista Lights og hvide designelementer. Auto Brew Ratio kan bestilles som tilvalg.


Grupper: 2, 3 eller 4.


Konfigurationer: AV, ABR
GB/5 er udstyret med avanceret elektronik og designet for overlegen temperaturkontrol. GB/5 kombinerer graciøse linjer med suveren konstruktion i højeste kvalitet, i tråd med klassisk La Marzocco design og ånd. Maskinen er meget stabil og en trofast følgesvend til enhver kaffebar. Den uovertrufne temperaturstabilitet giver jævnt bryggevand og steamtryk, selv under de travleste tidspunkter. GB/5 har omdefineret standarden for temperaturstabilitet i moderne espressoudstyr, set i lyset af «PID» -teknologi.


Grupper: 2, 3 eller 4.


Konfigurationer: EE, AVStrada er udviklet i samarbejde med La Marzocco Street Team; et hold bestående af verdensledende baristaer, teknikere og markedseksperter. Sammen drøftede teamet alt fra teknisk design, ergonomi, ekstrahering og kvalitet i koppen til programmeringsmuligheder og servicevenlighed. I tillæg til La Marzoccos distinkte egenskaber, som rustfrie kedler, mættede gruppehoveder og PID Control, er Strada en espressomaskine der giver baristaen fuldstændig og direkte kontrol over trykket, uanset hvor i bryggeprocessen man befinder sig. Strada er med andre ord en espressomaskine designet af og for baristaer. I AV-udgaven har man traditionel volumetrisk kontrol på vandmængde, med stor drypbakke, meget fleksible steamrør og åbne gruppehoveder, noget som gør maskinens arbejdsflade meget luftig og giver baristaen særdeles god plads at arbejde på.

Grupper: 1, 2, 3 eller 4.


Konfigurasjoner: EE, EP, MP, AV, ABRKB90 er udviklet ud fra den populære og velkendte Linea PB. Den er designet specielt for at øge hastigheden og servicen på de travleste kaffebarer. Samtidigt giver den en forbedret arbejdsgang, og det nye "straight in portafilter" er designet for at minimere belastningen for baristaen. I dette portafiltersystem, placeres bajonetten direkte ind i gruppen i stedet for at skulle vrides ind, som på den traditionelle måde. Effektiviteten øges takket være Steam Flush; efter hver ekstraktion kommer der automatisk damp fra gruppehovedet efterfulgt af et skyl med varmt vand, som gør det nemmere at holde maskinen ren selv i de travleste perioder. Denne nyskabende funktion minimerer dårlig smag fra kafferester og gør at man ikke behøver at rense gruppehovedet nær så ofte. KB90 har et helt unikt udtryk inden for espressomaskinedesign, og betjeningspanelernes konstruktion giver næsten uendelige tilpasningsmuligheder. Steamarmene er i tillæg isolerede, og bliver ikke varme.

Grupper:2, 3 eller 4.


Konfigurationer: AV, ABRMed udgangspunkt i en klassisk bryggemetode og et kompromisløst design, er Leva som skabt til en storslået præsentation af kaffen. Leva er dermed en god forening av form og ny teknologi som bringer baristaen nærmere kaffen, samtidigt som man brygger kaffe på den traditionelle måde, inden man fik elektroniske motorer som bygger op bryggetrykket. Den innovative konstruktion har reduceret den manuelle kraft man normalt behøver med 50%, sammenlignet med en traditionel pistonmaskine. Leva gør det muligt at justere både præ-infusionstryk, og max ekstraktionstryk, hvilket muliggør personificering af brygge processen og giver konsistente espressoshots. Med over 2500 timers testning, sætter Leva standarden for stabilitet i et mekanisk system. Leva kommer i to forskellige modeller; S og X.

Grupper: 1, 2 eller 3


Konfigurationer: Leva

Comentários


bottom of page