top of page

rRebel News – 3 tiltag Joe & the Juice tog for at løfte deres kaffe til næste niveau!

En af vores største opgaver og drivkræfter i rRebel er at hjælpe Skandinavien med at brygge bedre kaffe.


Det gør vi ved altid at være opdaterede på, hvad der sker i markedet, teste nye produkter og være kritiske, så vi kan tilbyde det absolut bedste.


Vi arbejder konstant på at udvikle os selv, og hvis vi ikke har ekspertisen internt, gør vi alt for at finde den. Med mange års erfaring i branchen og en vedvarende nysgerrighed og lyst til læring, står vi altid klar til at sikre, at kaffen i jeres kop er så god som mulig.


At bevare håndværket og samtidig sikre kvalitet uden at automatisere er en udfordring, som de fleste kaffebarer står over for.


I dette blogindlæg vil vi se nærmere på, hvordan man kan udvikle kaffekvaliteten og hvilke veje, man kan gå. For at illustrere det, vil vi tage udgangspunkt i et projekt, vi var en del af sidste år.

 

Joe & the Juice ❤️ god kaffe

Pink La Marzocco espresso machine at J&J

"Never compromise on your coffee. Enjoy expertly roasted brews by our talented coffee roasters!”

 

Joe & the Juice blev grundlagt i 2002 i København og voksede hurtigt til en international juicebar-kæde. I dag har de over 300 lokationer verden over.


I 2024 besluttede Joe & the Juice sig for at investere i bedre kaffekvalitet. Baggrunden var blandt andet øget konkurrence, men også ønsket om at dedikere lige så meget kærlighed til kaffen, som de altid har gjort til juicen.


Efter flere møder, workshops og diskussioner fandt de frem til de tre vigtigste investeringer:


  • Skifte til lokale kafferisterier

  • Skifte til espressokværne med høj driftssikkerhed og indbygget vægt

  • Installere automatiske, integrerede tampere for øget præcision og bedre ergonomi



Skiftet til lokal kaffe

Joe & the Juice valgte at indgå samarbejde med flere lokale kafferisterier og satsede på risterier, der allerede var etablerede i de nationale markeder. Dette blev en hjørnesten i deres strategi for bedre kaffe.


I Sverige er det nu Balck Coffee, der rister kaffen til Joe & the Juice, mens det i Norge er Nord Kaffe, og i Danmark er det April Coffee Roasters.



At vælge et lokalt risteri handler ikke kun om at reducere transport – det giver også fuld kontrol over, hvilken kaffe der ender i koppen. Risterierne kan bidrage med kaffekendskab og skræddersy risteprofiler, der passer perfekt til den enkelte kaffebar og dens kundebase.


Nye espressokværne

En god espressokværn fremhæver kaffens smagsnuancer og optimerer arbejdsflowet bag baren.

 

Joe & the Juice installerede Mahlkönig E80 GBW på alle deres lokationer. Det er en driftssikker og hurtig kværn med indbygget vægt, der sikrer ensartede espressoshots hver gang, så baristaen ikke behøver at dobbelttjekke mængden i portafilteret.



"At Joe & The Juice, we want you to like the coffee, even before you have taken your first sip"

 

Automatisering og præcision

Sammen med de nye kværne blev der installeret automatiske tampere fra PUQ Press.


Med PUQ Press opnår man ensartet tampning, hvilket gør det lettere at ramme det ønskede brygresultat, samtidig med at risikoen for channeling reduceres drastisk.


En automatisk tamper er også et ergonomisk valg, der mindsker risikoen for belastningsskader blandt personalet.


Den nye investering førte ikke kun til bedre kaffekvalitet, men også et mere effektivt workflow i kaffebarerne.


Det nye setup skabte et hurtigere og mere strømlinet arbejdsflow. Kværnen eliminerer behovet for manuel vejning, og PUQ Press er designet, så kværnen monteres direkte ovenpå tamperen, hvilket sparer plads i baren.



Konklusion

Vi mener, at dette er et fantastisk og vigtigt eksempel på, hvordan man konstant kan forbedre præcisionen og slutresultatet i koppen.


For større kaffebarer med mange ansatte er det en udfordring at opretholde et højt og ensartet niveau uden at implementere automatisering – men det kan gøres på en måde, hvor man stadig bevarer håndværket.


Vil du vide mere om, hvordan din kaffebar kan optimere præcision, workflow eller smagsoplevelsen?


Kontakt os! Vi står altid klar til at hjælpe med at forbedre slutresultatet i koppen.


Vi ses,

rRebels

Comentarios


bottom of page